Siirry sisältöön

Rekisteriseloste

EU:N YLEISEN TIETOSUOJA-ASETUKSEN (GDPR) MUKAINEN REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE.

Henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.
Päivitetty 2.2.2022

 

1. Rekisterin ylläpitäjä

Kodinkonekympit Oy
Pertunpellontie 1 lt 4, 00740 Helsinki, Finland
(jäljempänä ”me” tai ”Kotarit”)

 

2. Rekisteriasioiden yhteystieto

Kodinkonekympit Oy:n asiakaspalvelu huolto@kodinkonekympit.fi, +358 45 7871 3373 (arkisin klo: 9.00-15.00, poislukien arkipyhät)

 

3. Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

 

4. Automaattinen tietojen keräys ja käsittely kodinkonekympit.fi-verkkosivustoilla

4.1 Kuten kaikilla verkkosivustoilla palvelimemme kerää automaattisesti ja tilapäisesti palvelimen lokitiedostoihin selaimen välittämät tiedot, mikäli et ole poistanut tätä ominaisuutta käytöstä. Jos haluat tutustua verkkosivustoomme, keräämme seuraavat tiedot, jotka ovat meille teknisesti tarpeen, jotta voimme näyttää sinulle verkkosivustojamme sekä taata vakauden ja turvallisuuden:

  • pyynnön tekevän tietokoneen IP-osoite
  • asiakkaan tiedostopyyntö
  • http-vastauskoodi
  • Internet-sivu, jolta vierailet sivustollamme (Referrer URL)
  • palvelinpyynnön kellonaika
  • selaintyyppi ja -versio
  • pyynnön tekevän tietokoneen käyttöjärjestelmä

4.2 Näitä palvelimen lokitiedostojen tietoja ei analysoida henkilökohtaisesti. Jos edellä mainitut tiedot sisältävät henkilötietoja (erityisesti IP-osoitteita), keräämisen oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Oikeutettu etumme on silloin varmistaa verkkosivustojemme asianmukainen toiminta. Jos tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavasta etujen vertailusta, ota meihin yhteyttä kohdassa 2 annetuilla yhteystiedoilla. Edellä mainittujen tietojen kerääminen on tarpeellista verkkosivustomme toimintojen tarjoamiseksi.

4.3 Verkkosivustoillamme käytetään seuraavassa kuvattuja teknologioita ja työkaluja. Jos et halua niitä käytettävän, ilmoitamme jokaisen kyseisen työkalun kohdalla eri mahdollisuudet ja asetukset, joilla voit estää niiden käytön.

4.4 Google Analytics

4.4.1 Verkkosivustoillamme käytetään Google Analytics -työkalua, joka on Google Inc. -yhtiön (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA; jäljempänä ”Google”) verkkoanalyysipalvelu. Käyttö koskee käyttötapaa ”yleinen”. Sen avulla tiedot, istunnot ja vuorovaikutus useiden laitteiden kautta voidaan kohdistaa salanimellä olevan käyttäjätunnuksen avulla ja näin analysoida käyttäjän toimia eri laitteilla. Google Analytics -ohjelma käyttää evästeitä eli tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi analysoinnin.

4.4.2 Evästeen keräämät verkkosivustojemme käyttöä koskevat tiedot siirretään yleensä Googlen palvelimelle USA:han ja tallennetaan sinne. Koska IP-osoitteen salaaminen on aktivoitu verkkosivustoillamme, Google lyhentää kuitenkin ennen siirtoa IP-osoitteesi, jolloin et ole enää tunnistettavissa. IP-osoitetta, jonka Google Analytics on välittänyt selaimestasi, ei yhdistetä muihin Googlen keräämiin tietoihin. Google käyttää kyseisiä tietoja verkkosivuston käyttösi analysoimiseen, verkkosivustolla tehtyjä toimia koskevien raporttien laatimiseen ja tarjotakseen ylläpitäjälle muita verkkosivuston ja Internetin käyttöön liittyviä palveluja.

4.4.3 Voit estää evästeiden tallentumisen selainohjelmistosi asetuksista; tällöin verkkosivuston kaikkia toimintoja ei mahdollisesti voi käyttää niiden täydessä laajuudessa. Lisäksi voit estää evästeen määrittämien tietojen ja verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen (mukaan lukien IP-osoite) keräämisen Googlelle sekä Googlen suorittaman tietojen käsittelyn lataamalla ja asentamalla verkkoselaimen liitännäisen (linkistä https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de). Opt-Out-estoevästeet estävät tietojen tallentamisen jatkossa, kun vierailet kyseisellä verkkosivustolla. Jos haluat estää Universal Analytics -analysoinnin avulla tapahtuvan keräämisen eri laitteiden kautta, sinun on estettävä tämä kaikissa käytetyissä järjestelmissä.

4.4.4 Google Analytics -ohjelman käyttö tapahtuu antamaasi suostumukseen. Oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta. Sinulla on oikeus perua antamasi suostumus milloin vain. Jos haluat perua antamasi suostumuksen, ota meihin yhteyttä ylläannettuihin yhteystietoihin tai seuraa markkinointiviestissämme annettuja ohjeita. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta aikaisemman suostumuksen perusteella tehdyn tietojenkäsittelyn lainmukaisuuteen.

4.5 Google AdWords

4.5.1 Käytämme Google AdWords -mainontaa (sis. Google AdWords -uudelleenmarkkinointi) tiedottaaksemme mainosvälineiden (niin kutsutut Google AdWords -sanat) avulla houkuttelevista tarjouksistamme ulkoisilla verkkosivustoilla. Voimme määrittää mainoskampanjoiden tietojen perusteella kuinka onnistuneita yksittäiset mainontatoimet ovat. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle mainoksen, joka on sinusta kiinnostava, muotoillaksemme verkkosivustomme sinulle mielenkiintoisemmaksi ja jotta voimme laskea mainoskustannukset oikein.

4.5.2 Google toimittaa mainosvälineet niin kutsutun Ad Server -palvelimen kautta. Käytämme tähän Ad Server -evästeitä, joiden avulla onnistumisen mittaamisen tietyt parametrit, kuten mainosten näyttö tai käyttäjien klikkausten määrä, voidaan mitata. Jos tulet verkkosivustollemme Google-mainoksen kautta, Google AdWords asettaa tietokoneellesi evästeen. Näiden evästeiden voimassaolo päättyy yleensä 90 vuorokauden kuluttua, eikä niiden tarkoituksena ole tunnistaa sinua henkilökohtaisesti. Tähän evästeeseen tallennetaan yleensä analysointiarvoina Unique Cookie -tunnus, mainosnäyttöjen määrä sijaintia kohti (Frequency), viimeinen näyttö (tarpeellinen Post View -konversioiden vuoksi) sekä estotiedot (merkintä, että käyttäjä ei halua enää saada mainoksia).

4.5.3 Näiden evästeiden avulla Google pystyy tunnistamaan Internet-selaimesi uudelleen. Jos käyttäjä vierailee AdWords-asiakkaan verkkosivuston tietyillä sivuilla ja hänen tietokoneelleen tallennetun evästeen voimassaoloaika ei ole vielä päättynyt, Google ja asiakas voivat tunnistaa, että käyttäjä on napsauttanut mainosta ja hänet on johdettu edelleen tälle sivulle. Jokaiselle AdWords-asiakkaalle kohdistetaan eri eväste. Näin evästeitä voidaan seurata AdWords-asiakkaiden verkkosivuston kautta. Me itse emme kerää ja käsittele mainittujen mainostustoimien yhteydessä mitään henkilötietoja. Saamme Googlelta ainoastaan tilastolliset analyysit. Näiden analyysien avulla pystymme tunnistamaan, mitkä käytetyt mainostustoimet ovat olleet erityisen tehokkaita. Muita tietoja mainosvälineiden käytöstä emme saa, erityisesti emme voi tunnistaa käyttäjää näiden tietojen avulla.

4.6 Voit estää osallistumisen Google AdWords-työkaluun eri tavoin:

4.6.1 selaimesi vastaavan asetuksen avulla; kolmansien osapuolien evästeiden estäminen johtaa erityisesti siihen, ettet saa mitään kolmansien palveluntarjoajien mainoksia;

4.6.2 poistamalla käytöstä konversioseurannan evästeet säätämällä selaimesi niin, että evästeet estetään verkkotunnukselta ”https://adwords.google.com/home/“, https://adssettings.google.com, jolloin tämä asetus poistetaan, kun poistat evästeesi;

4.6.3 poistamalla evästeet käytöstä pysyvästi selaimessa Firefox, Internet Explorer tai Google Chrome linkin http://www.google.com/settings/ads/plugin kautta. Huomaa, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää kaikkia tämän sivuston toimintoja täydessä laajuudessa.

4.7 Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on antamasi suostumus tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta mukaisesti. Sinulla on oikeus perua antamasi suostumus milloin vain. Jos haluat perua antamasi suostumuksen, ota meihin yhteyttä ylläannettuihin yhteystietoihin tai seuraa markkinointiviestissämme annettuja ohjeita. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta aikaisemman suostumuksen perusteella tehdyn tietojenkäsittelyn lainmukaisuuteen.

4.8 Evästeet

4.8.1 Kohdassa 4.4–4.13 mainittujen evästeiden lisäksi verkkosivustoillamme käytetään muita evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan paikallisesti selaimesi välimuistiin. Käytämme seuraavassa mainittuja evästeitä käyttämiesi palveluiden toimittamiseen tai tarjoamiseen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Oikeutettu etumme tietojenkäsittelyyn on silloin verkkosivun asetusten optimoiminen käyttämääsi päätelaitteeseen sekä käyttöliittymien mukauttaminen. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla. Verkkosivustoillamme käytetään seuraavan tyyppisiä evästeitä, joiden laajuus ja toimintatapa selostetaan seuraavassa:

– tilapäiset evästeet (katso 4.8.2)

– pysyvät evästeet (katso 4.8.3).

4.8.2 Tilapäiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Näitä ovat erityisesti istuntoevästeet. Ne tallentavat niin kutsutun istuntotunnuksen, jonka avulla selaimesi eri pyynnöt voidaan kohdistaa samaan istuntoon. Näin tietokoneesi voidaan tunnistaa, kun palaat verkkosivustollemme. Istuntoevästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.

4.8.3 Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti määrätyn ajan kuluttua, joka vaihtelee evästeestä riippuen. Voit poistaa evästeet selaimesi turvallisuusasetuksista milloin tahansa.

4.8.4 Voit mukauttaa selainasetuksiasi toiveittesi mukaan ja esim. estää kolmansien osapuolien evästeet tai kaikki evästeet. Huomaa, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää verkkosivustomme kaikkia toimintoja.

 

5. Henkilötietojen käsittelyn oikeus, Asiakasrekisterin tietosuojaselosteperuste ja tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on yrityksen oikeutettu etu asiakassuhteen ja/tai sopimuksen täytäntöönpaneminen.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

tuotteidemme ja palveluidemme toimittaminen ja kehittäminen esimerkiksi kyselytutkimuksella,
sopimus- ja muiden lupaustemme ja velvollisuuksiemme täyttäminen,
asiakassuhteemme ja laskutuksen hoitaminen.

 

6. Mitä tietoja käsittelemme?

Käsittelemme asiakasrekisterin yhteydessä seuraavia asiakkaan tai muun rekisteröidyn henkilötietoja:

  • asiakkaan perustiedot kuten nimi*, asiakasnumero*, henkilötunnus
  • asiakkaan yhteystiedot kuten sähköpostiosoite*, puhelinnumero*, osoitetiedot*
  • yritystä/yhdistystä ja yrityksen/yhdistyksen yhteyshenkilöitä koskevat tiedot kuten y-tunnus*, yhdistysrekisterinumero* ja yhteyshenkilöiden nimet* sekä yhteystiedot*
  • asiakkuutta ja sopimusta koskevat tiedot kuten tiedot menneistä ja voimassaolevista sopimuksista sekä tilauksista, muut asiointitiedot, kuten sähköiset laskutustiedot sekä sähköinen viestintä
  • henkilöprofiili ja verkkokäyttäytyminen

Tähdellä * merkittyjen henkilötietojen antaminen on edellytys sopimussuhteemme ja/tai asiakassuhteemme syntymiselle Ilman tarvittavia henkilötietoja emme voi toimittaa tuotetta ja/tai palvelua.

 

7. Mistä saamme tietoja?

Saamme tietoja ensisijaisesti tilaajalta itseltään. Tai tilaajan valtuuttamalta yritykseltä tai henkilöltä.

Lisäksi henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja käyttötarkoituksia varten myös julkisesti saatavilla olevista lähteistä ja viranomaisilta tai muilta kolmansilta osapuolilta saatujen tietojen perusteella sovellettavan lainsäädännön rajoissa. Tällainen tietojen päivittäminen suoritetaan manuaalisesti tai automaattisin keinoin.

 

8. Emme luovuta tietoja ulkopuolisille yrityksille tai muille toimijoille.

Hyödynnämme henkilötietojen käsittelyssä lukuumme toimivia alihankkijoita. Olemme ulkoistaneet ulkoistaneet kirjanpidon ja taloushallinon ulkopuolisille palveluntarjoajille, joiden hallinnoimalla ja suojaamalle palvelimelle henkilötietoja tallennetaan. Olemme huolehtineet alihankkijoidemme kanssa tietosuojastasi laatimalla henkilötietojen käsittelyn osalta käsittelysopimukset. Olemme huolehtineet siirtoon liittyvistä asianmukaisista suojatoimista. Me käytämme EU:n hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita tai muita EU:n komission hyväksymiä siirtomenettelyitä.

 

9. Miten suojaamme tiedot ja miten pitkään niitä säilytämme?

Henkilötietoja sisältävän järjestelmän käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijämme, joilla työnsä puolesta on oikeus käsitellä asiakastietoja. Kullakin käyttäjällä on oma käyttäjätunnus ja salasana järjestelmään. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Säilytämme henkilötietoja 3 kuukautta sopimuksen irtisanomisesta sekä kirjanpitolainsäädännön mukaisesti laskutietoja 6 vuotta laskun kirjaamisajankohdan myötä.

Arvioimme tietojen säilyttämisen tarpeellisuutta säännöllisesti sovellettava lainsäädäntö huomioon ottaen. Tämän lisäksi huolehdimme sellaisista kohtuullisista toimenpiteistä, joilla varmistetaan, ettei rekisteröidyistä säilytetä rekisterissä käsittelyn tarkoituksiin nähden yhteensopimattomia, vanhentuneita tai virheellisiä henkilötietoja. Oikaisemme tai hävitämme tällaiset tiedot viipymättä.

 

10. Mitkä ovat sinun oikeutesi rekisteröitynä?

Rekisteröitynä sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia virheellisen tiedon oikaisua tai poistamista. Sinulla on myös oikeus peruuttaa suostumuksesi tai muuttaa sitä.

Rekisteröitynä sinulla on tietosuoja-asetuksen mukaisesti (25.5.2018 lukien) oikeus vastustaa tai pyytää tietojesi käsittelyn rajoittamista sekä tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä valvontaviranomaiselle.

Erityisistä henkilökohtaisista syistä sinulla on oikeus myös vastustaa itseesi kohdistuvaa profilointia ja muita käsittelytoimia silloin, kun tietojen käsittelemisen perusteena on meidän välisemme asiakassuhde. Vaatimuksesi yhteydessä sinun tulee yksilöidä se erityinen tilanne, johon perustuen vastustat käsittelyä. Me voimme kieltäytyä toteuttamasta vastustamista koskevaa pyyntöä ainoastaan laissa säädetyin perustein.

Rekisteröitynä sinulla on myös oikeus milloin tahansa ja maksutta vastustaa käsittelyä, mukaan lukien profilointia niiltä osin kuin se liittyy suoramarkkinointiin.

 

11. Kehen voit olla yhteydessä?

Kaikki tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti kohdassa kaksi (2) nimetylle yhteyshenkilölle.

 

12. Rekisteriselostetta koskevat muutokset

Kodinkonekympit Oy varaa oikeuden muuttaa rekisteriselosteen sisältöä ilmoittamatta tästä erikseen rekisteröidylle.
Rekisteröidyn vastuulla on tutustua rekisteriselosteen sisältöön säännöllisesti.

favicon

Huollamme useimmat merkit

AEG

Electrolux

Candy

Hoover

Samsung

rosenlew_200x100
Festivo_vaaka_logo_200x100
porkka_200x100
huurre_200x100
SAVO_logo_musta_R_pieni_200x100
husqvarna
upo_200x100
cata_200x100
cylinda_200x100
best_200x100
smeg_200x100
silverline_200x100
WP NoSwirl_2015-12-16AC
ignis
gram_logo_200x100
gorenje_200x100
fagor_200x100
ariston_200x100
Franke_200x100
indesit_200x100
zanussi

Bosch

Siemens

Gaggenau

Kodinkonekympit on pitkän linjan ammattilainen, joka palvelee Helsingin lisäksi Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Keravalla ja koko pääkaupunkiseudun alueella. Ota siis yhteyttä, niin laitetaan kodinkoneesi kuntoon!

Kodinkonekympit Oy
Y-Tunnus: 2844312-9

Pertunpellontie 1, 00740 Helsinki
(Olemme paikalla toimipisteessä sovittaessa, joten otathan etukäteen yhteyttä, kiitos)

Vieritä ylös